3.11.08

ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΜΠΟΥΧΟΥΝΤ, ΜΠΟΥΧΟΥΝΤ / NORWEGIAN BUHUND, NORSK BUΗUND, NORGEGIAN SHEEPDOG

ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Νορβηγικό Μπουχούντ, Μπουχούντ.
ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Νορβηγία.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΜΠΟΥΧΟΥΝΤ.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Θεωρείται ότι οι ρίζες του είναι παλιές και φτάνουν στην εποχή των Βίκινγκς (τέλη 8ου-μέσα 11ου αι. μ.Χ). Σε ανασκαφές, αυτής της περιόδου, βρέθηκαν σκελετοί από σκυλιά που θεωρείται ότι αποτελούν τους προγόνους του σημερινού Μπουχούντ. Πάντα ήταν σκύλος φάρμας και επίσης τον χρησιμοποιούσαν σαν φύλακα και προστάτη των κοπαδιών. Το συναντάμε περισσότερο στην Νορβηγία και αρκετά συχνά στις άλλες σκανδιναβικές χώρες και στην Αγγλία.


ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΜΠΟΥΧΟΥΝΤ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Ανήκει στα μεσαίου μεγέθους σκυλιά, το ύψος του κυμαίνεται από 43 μέχρι 46 εκ. και το βάρος του από 24 μέχρι 26 κιλά. Το κεφάλι είναι στεγνό και σφηνοειδές, έχει επίπεδο κρανιακό θόλο και καταλήγει σε κοντή μουσούδα. Τα μάτια είναι σκούρα και εκφραστικά. Τα αυτιά είναι μυτερά και σε απόσταση μεταξύ τους. Ο λαιμός είναι κοντός. Η ουρά ξεκινά από ψηλά, είναι δυνατή και κάνει καμπύλη στην πλάτη. Το τρίχωμα αποτελείται από παχύ και απαλό υπόστρωμα ενώ το εξωτερικό είναι σκληρό και πυκνό, Το χρώμα είναι κίτρινο-καφέ σε όλες τις διαβαθμίσεις, μπορεί να έχει λευκά σημάδια, ή η τρίχα να καταλήγει σε μαύρη άκρη.


Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΜΠΟΥΧΟΥΝΤ.



ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Είναι ένα γενναίο σκυλί, έξυπνο, ακούραστο και πιστός σύντροφος. Είναι ευγενικό και φιλικό με τα παιδιά. Είναι ανεξάρτητο και δεν εκπαιδεύεται εύκολα. Αγαπά πολύ τα παιχνίδια και τα πάει καλά με τα άλλα ζώα. Βρίσκεται σε επιφυλακή και είναι γεμάτο ενέργεια. Ανήκει στα σκυλιά που μπορούν να κοιμηθούν εκτός σπιτιού και καλό είναι να ζει σε σπίτι με περιφραγμένη αυλή. Το τρίχωμά του χρειάζεται βούρτσισμα. Έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής και αρκετή άσκηση.